Det här med Kissie

Jag var inne i en fas i våras där jag läste Kissies blogg. Det var nästan som en självplågeri-vana, jag satt där och förfärades över hur hon betedde sig och att hennes föräldrar inte brydde sig. Till slut kom jag till mina sinnen och slutade stödja henne genom att läsa bloggen, men så trillade jag in där igen igår via Bloggkommentatorerna (som är den första bloggen jag kollar varje morgon) och möttes av det här inlägget.

Hon skriver att hon är jätteledsen för att hon har fått elaka kommentarer och att hon blir så arg när folk kommer fram på krogen och frågar om hon är Kissie eller Alexandra? Men är det så konstigt undrar jag? Hon har ju etablerat ett alter-ego som hon använder för att slippa ta ansvar för sina handlingar, så fort hon gör något elakt eller beter sig löjligt i en intervju så skyller hon på "Kissie" och för mig påminner det bara om ett litet barn som skyller på Molgan för att slippa ta ansvar.

För övrigt är jag verkligen förskräckt eller förvånad över att hon översvämmas av elaka kommentarer, dels så är ju hennes blogg uppbyggd på provokation och dels så tror jag starkt på karma, det du ger får du tillbaka.

Detta lär bli det enda inlägget dedikerat Kissie i min blogg, men jag förstår inte hur folk kan tycka det är roligt att ha en blogg som bara skriver elaka saker, det känns som att de är fast i något slags bitchigt fjortisstadie och inte tänker på hur det kan bli senare i livet.

Perfekt studentmat!

Snabbnudlar kan slänga sig i väggen!!! Min lunch idag bestod av majskolvar, gott, nyttigt och inte minst superbilligt (6 st för $1!)! Jag äter väldigt ofta i faser, alltså jag kan äta samma sak i veckor för att sen tröttna och byta till nåt annat, så om jag känner mig själv rätt så lär jag väl äta majs så ofta jag kan nu ett tag :) Mums!



Bildkälla


Mig själv igen :)

Börjar känna mig på g igen! Jag har vart sjuk en del på senaste och det har vart ganska mycket stress i allmänhet, men imorse kändes det äntligen som att det började vända!

Jag tog en lång morgonpromenad i solen och gick och köpte jordgubbar och persikor och nu har jag bara njutit och gosat med hundarna och jag känner verkligen livet återvända :)



Bildkälla

100 % naturligt smink!

Igår fick jag äntligen hem lite smink från 100 % pure, ett märke som specialicerar sig på att framställa helt rena och naturliga produkter, bl a smink som är färgat med fruktpigment!



Jag köpte ett krämrouge, en krämögonskugga och ett läppbalsam



Älskar färgen på rouget och läppbalsamet,som faktiskt BLIR den färgen på läpparna till skillnad från nästan alla andra läppbalsam jag har testat, samtidigt som det känns vårdande. Ögonskuggan är perfekt guldig färg som sitter hela dagen så allt som allt är jag väldigt nöjd!

Time flies!

Jösses vad den här veckan har gått fort! Tror det delvis beror på att jag har vart sjuk och haft så mycket på jobbet men jag måste ju titta in här liiite i allafall :)

Igår kom det ett par nagellack på posten. De är inspirerade av Minx (den där folien man lägger på naglarna) och jag köpte ett i silver och ett i guld från Orly



Igår kväll blev det guld



Om jag hade vart lite noggrannare hade det nog blivit riktigt Minx-likt men lacken har lite shimmer (små små små glitterkorn) som jag nog hade fördragita att vara utan, så att det blev en riktig folie-effekt, men de är väldigt fina ändå tycker jag :)

För fem år sedan...

... stod vi i ett regnigt Göteborg och sprudlade av lycka över att bli man och hustru!
Jag är så oerhört lyckligt lottad att ha en så fantastiskt man i mitt liv och jag får fortfarande ett fånigt leende på läpparna och fjärilar i magen när jag tänker på honom.

Åtta år tillsammans och fem år som gifta och ändå är detta bara början på äventyret!!!








Aldrig mer Urth Caffé!!!

Idag har vart en riktig härlig dag! Dagen började med att jag fick ett sms från Nicole som är en av mina bästa kompisar här i LA, men vi hinner nästan aldrig träffas känns det som eftersom våra schema har bestämt sig för att aldrig klaffa *grrr* Men idag var det perfekt att ses eftersom hon jobbar i Santa Monica och slutade redan kl 15 :)

Vi gick en vända längs stranden och ut på Santa Monica piren, det är så härligt att stå där längst ut när det blåser, men vi störde oss lite på alla turister så vi drog vidare och satte oss på Urth Caffé, men det var bannemig sista gången jag går dit!!!

Jag har alltid  tyckt att Urth är alldeles för dyrt och pretentiöst för vad det är och de behöver aldrig tänka på kunderna eftersom det alltid kommer nya wannabe-hipsters som bara inte kan leva utan deras green tea latte. Sjukt dålig kundservice tyckte både jag och Nicole eftersom ingen av oss fick det vi beställde och sen fick betala mer för att de skulle ge oss det vi faktiskt hade beställt samtidigt som servitören himlade med ögonen!




Aldrig mer...

Bild: Urth Caffé

Ang. gifter i fluor

Kände att jag ville förklara lite mer varför jag vill prova att undvika fluor ett tag.
Det finns för det första två olika sorter fluor som är vanligast vid användning i mat och tandkräm idag, "Calcium fluoride" och "Sodium fluoride". Jag vet inte vilken som är vanligast i Sverige, men här i USA är det billigaste och vanligaste att man använder Sodium fluoride i vanlig tandkräm.

Calcium fluoride förekommer naturligt och är inte skadligt i små doser och är såvitt jag förstår det helt ok att använda sålänge man inte sväljer tandkrämen (och det ska man aldrig göra ändå!)

Sodium fluoride däremot, är faktiskt giftigare än bly när man får in det i kroppen, det är en biprodukt från aluminiumproduktion och har länge använts i råttgift och insektssprej! Det skyddar visserligen mot karies i små doser, men i större doser så har det faktiskt motsatt effekt! Sodium fluoride kan inte brytas ned av kroppen (eller naturen för den delen, eftersom det kommer från aluminium) så i större doser kan kroppen reagera på förgiftningen och det kan bildas hål i tänderna och man kan få benskörhet!

Så mitt förslag är att ni kollar på baksidan av tandkrämstuben och känner efter vad er kropp vill.

Kosttillskott

Men åååh, glömde ju skriva om kosttillskotten i förra inlägget!

Evening Primrose oil är ett tillskott som jag har tagit förut och jag vet inte om det är inbillning eller inte men då verkade det faktiskt som att min hy blev bättre! Oljan innehåller massa nyttiga fetter och ska värka läkande.

Mjölktistel som hjälper till att rensa levern från gifter (kan behövas eftersom jag har ätit massa skit på sistone)

Vitex, eller Agnus Cactus som hjälper till att balansera hormonerna och som jag hoppas ska hjälpa mig med mina hemska akneutbrott längs käklinjen (jag blir galen snart, de går ju inte bort!)



Uppdaterar naturligtvis när jag har använt de ett tag :)

Tar ni några kosttillskott? Tror ni att de fungerar eller är det mer mentalt?


Bilder: Wildgarden.com

Massa naturliga produkter!

Jag gjorde som sagt en stor beställning från Drugstore.com förra veckan och sen köpte jag lite kost-tillskott på Whole Foods igår :)



Beställningen innehöll ett nytt balsam från California Baby som jag redan har hunnit testa och det känns superbra faktiskt! Håret blir mjukt och känns återfuktat och torkar snyggt och så mycket mer förväntar jag mig faktiskt inte av ett balsam :)

Beställde fluor-fri tandkräm för första gången efter att ha läst om alla negativa effekter det kan ha på kroppen även i små doser! Jag har som de flesta andra sköljt med fluor i skolan, käkat fluor tabletter och borstat tänderna med fluortandkräm hela livet och inte blivit sjuk men det är så många ämnen som vi inte vet vilka långsiktiga effekter de har så jag tänker i allafall prova alternativet!

I paketet låg också två olika oljor, en flaska camellia olja som jag använder som ansiktsolja efter rengöring, och en citrondoftande kroppsolja från Burt's Bees som är helt underbar, jag älskar typ allt som doftar citrusaktigt :)

Om ett par dagar kommer ytterligare en beställning med hudvårdsprodukter, yay!

Äntligen sol!!!

Åh, idag blev det äntligen lite fint väder med blå himmel och sol! De flesta antar att det konstant är vackert väder och sommarvärme i LA, men den myten kan jag genast slå hål på! Det regnar inte veckovis som det kan göra hemma och det blir aldrig minusgrader, men jäklar vilken grå och blåsig vår det har varit! Kalla vindar och som ett grått täcke över staden den senaste månaden och innan dess var det inte mer än 14 grader eller så så det är verkligen inte tropiskt klimat där man alltid ligger vid polen så nu vet ni det :)

Har jobbat en del nu i helgen och varit på sheltret som vanligt så det har inte blivit så mycket bloggande, men nu är jag ledig ett par dagar och ska passa på att visa lite nya produkter som jag har beställt!!!

Först, sova! Natt natt :)

Vem vill ha?

Jösses vad mycket grejer man samlar på sig egentligen! Jag tog mig tid att (äntligen!) städa ur alla mina skåp och lådor med skönhetsprodukter och hittade otroligt mycket oöppnat och oanvänt. Detta beror nog mycket på att jag, sedan jag började med naturliga produkter i början av året, helt enkelt aldrig hann använda de grejer jag redan hade köpt och eftersom jag avskyr slöseri så har jag inte kunnat med att slänga dem.

Jag önskar att jag hade någon skönhetsintresserad kompis här omkring som bara kunde gå lös på grejerna, eller att det gick att skicka till någon av er i Sverige, men man får ju ine skicka vätskor och sånt *grrr*

Så jag tänkte bara höra lite sådär allmänt, om det är nån produktjunkie som har vägarna förbi LA?

Ska ta en bild på allt så ni kan få se  :)


Varning!!! Lämna nagelbanden ifred!!!

Varning! Läs inte om ni är allmänt äckelmagade!

Ok, jag ska villigt erkänna att jag har bitit på nagelbanden så länge jag kan minnas. Ni vet de där små flikarna som bara uppstår och man kan inte fokusera på nåt annat innan man har tagit bort dem! Det är en ovana, det vet jag, men jag har aldrig funderat så mycket på det och absolut inte trott att det kan vara farligt eftersom de brukar läka så fort att de inte blir infekterade.

MEN... när jag igår på väg hem från jobbet, ryckte bort en liten flik från nagelbandet (i vanlig ordning) och tänkte inte mer på det förrän jag kom hem och såg att lite klar vätska från nagelbandet. Usch tänkte jag, bäst att sätta på ett plåster.

Efter ytterligare någon timme började jag få ont i hela armen, som om jag hade fått en änkestöt ungefär, ni vet när smärtan strålar ut i armen, så jag tog av plåstret för att kolla läget lite och jädrars vad äckligt!!!
Såret där jag hade dragit av nagelbanden buktade ut en halv cm upp från fingret!!! Maken gick genast in på internet för att kolla upp vad det kunde vara och kom fram till att det verkade vara detta. Kul...

Så det var bara att dra in till akuten för att vara på den säkra sidan, och mycket riktigt sa läkaren att det var bra att vi hade kommit in såpass tidigt eftersom såna här infektioner bara blir värre när man väntar och kan leda till bl a blodförgiftning! Det slutade med att jag fick en stelkrampsspruta och en penicillinkur och sen kunde vi åka hem igen... jösses alltså! Jag ska verkligen ta hand om mina nagelband från och med nu!

Biter eller pillar ni på nagelbanden?




Lite off track

Känns som om denna bloggen har kommit ifrån sitt huvudämne lite, detta beror nog mycket på mitt nya jobb och födelsedagsfirande mm, men nu jäklar kommer vi igång igen! Har beställt lite produkter från Drugstore.com i veckan som jag hoppas ska komma fram på Måndag. Det är bl a nytt balsam och en citrondoftande E-vitaminolja som jag har viljat testa ett tag så nu längtar jag!
Ska också skicka iväg en beställning på lite vitaminer och sånt men det skriver jag mer om sen när jag har gjort lite mer research :)



Mer naturlig skönhet!!!

Födelsedagsfirande :)

Nu är jag banne mig 25 år!!!! Här borta blev det inte så mycket firande, men jag blev alldeles rörd över mail och facebookhälsningar som har strömmat in hela dagen <3

Dagen spenderades enligt min önskan på IKEA! Det låter säkert inte så kul för er där hemma, men jag tycker det är så mysigt att gå på IKEA med maken och "inreda" vårt framtida hus, äta köttbullar och så såklart köpa med oss massvis med godis hem!!! Det spelar ingen roll var i världen man befinner sig, går man in på IKEA så är det ändå som att komma hem :)


RSS 2.0