Eat raw, live long

Apropå One Lucky Duck's slogan, "Eat raw, live long", så är jag väldigt nyfiken på raw food.
Jag ska villigt erkänna att mina erfarenheter inom den genren hittills inte sträcker sig längre än sallader och Mirandas kommentar i Sex and the City "It's like lawn in a bowl", men jag tänkte att det skulle bli ändring på det!

Jag tror inte att jag kommer kunna leva helt och hållet på raw food eftersom jag verkligen älskar mat (all sorts mat!) och tycker att livet är till för att njutas av, men om jag kan välja raw food när jag har chansen (och om jag tycker att det är gott förstås!) så varför inte? Fördelarna är att raw food innehåller helt naturliga och ekologiska ingridienser vilket ju är bra både för kroppen och för miljön, och det tycker vi om :)






One Lucky Duck

Genom bloggen Raw Clarity hittade jag onlinebutiken One Lucky Duck och de har massor med ekologiska och naturliga skönhetsprodukter och säljer även Raw food-snacks mm. Jättebra sida och när lönen kommer in blir det nog en beställning härifrån. Jag är sugen på att testa det här fina krämrouget och den här concealern (som tydligen ska vara en favorit hos Miranda Kerr!) och ansiktsmasken. Och sen skulle det ju inte sitta helt fel med "nyttiga" chokladtryfflar heller :)

Sen såg jag att de har produkter från Dr Alkaitis också (som de kommer använda på min ansiktsbehandling på tisdag) så det kanske blir lite sånt också om jag gillar behandlingen vill säga :)


Detox Badsalt

"White Gold Detoxifying INA Crystal Salt" är en produkt som jag har varit nyfiken på länge, det är ett badsalt som innehåller mineraler som är så små att de kan gå in i kroppen och hjälpa till att få ut gifter som har samlats till följ av luftföroreningar, alkohol och onyttig mat. Saltet innehåller även basilika-, en- och fänkålsoljor som ska rengöra på djupet och verka avslappnande.

Låter väldigt spännande tycker jag, men dyrt som sjutton!!! Man får betala hela $85 för 1 liter och då är det tänkt att man ska använda HELA BURKEN i ett enda bad för att få full effekt! Hmmm... det borde väl funka att dela upp den på tre eller fyra bad tycker jag, ska man betala så mycket för ett badsalt känns det ju lite surt att spola ner hela burken i avloppet på bara nån timme :(


Hjälp på traven

Jag har en kompis som jobbar som hudterapeut och hon rekommenderade att man ska äta "Evening Primrose Oil" som jag har för mig är ""Nattljusolja" på svenska(?) Det ska tydligen vara väldigt bra för hyn, och det känns ju logiskt i och med att det innehåller vitamin E :) Så jag tar en kapsel 2-3 gånger om dagen så nu återstår att se om det ger resultat!




Ansiktsbehandling bokad!

Ansiktsbehandling för mig är den ultimata lyxen! Man blir ompysslad, masserad och går därifrån med ren och vacker hy, hur mycket bättre kan det bli?

Så nu har jag bokat en "Organic Facial" på ett litet spa här i Santa Monica som är kända för att använda riktigt rena naturliga produkter från Dr. Alkaitis. Jag har aldrig hört talas om märket, men det ser riktigt lovande ut om man läser ingridienserna, och Dr. Alkaitis motto är: Om du inte kan äta det, lägg det inte på huden! Och det är ju onekligen logiskt eftersom huden är vårt största organ och det vi föder huden med påverkar hela kroppen.

Nästa tisdag är det dags! Längtar redan :)



Petite Spa i Santa Monica

Essie Angora Cardi

Bestämde mig för att lacka om naglarna såhär på kvällskvisten coh efter en vecka med Essies "Mink Muffs" fick det bli "Angora Cardi" från samma kollektion. Jag är helt kär i båda färgerna och älskar att Essies lack sitter i minst en veckar utan att skavas av :)



Ursäkta den dåliga bilden, jag har aldrig tagit kort på min hand förut, hur gör alla smart nagelacksbloggare för att få det där snygga greppet utan att handen ser ut som en klo???

Dagens tilltugg

Passar på att äta clemetiner medan de fortfarande är goda :)


Chris & Tell (igen!)

Tänkte bara visa hur färgen ser ut på mig, jag trodde nästan att det måste vara nåt fuffens med att en sån här nyans skulle passa all, det är ju trots allt en ganska stark korall-persiko-rosa som skriker 70-tal!

Men på nåt sätt har de gjort det! Jag tycker färgen är helt underbar!!!

Älskar förpackningen också! Kul med bilder istället för bara den vanliga silverkartongen

Chris Benz för LancomeChriz Benz för Lancome


Fiiiin färg




Och så här ser det ut på mig :)




Inte alls skrikigt, utan en mjuk korall-rosa nyans som passar för vardagsmakeup, och då har jag ändå målat på ganska rejält. Konsistensen känns mjuk och härlig först, men som de flesta läppstift så känns den ganska uttorkande efter ett tag, men det står jag gärna ut med när det gäller det här läppstiftet :)




Lancomê Chris & Tell

Åååh, det är äntligen mitt!!! Läste först om detta läppstiftet hos Bjooti och scannade därefter bloggar och catwalk bilder för att se om den här nyansen faktiskt skulle passa mig, och efter att ha sett den se helt underbar ut på massa olika modeller med olika hudton så ringde jag till Saks Fifth Avenue och frågade om de hade några i lager.

"Hold on...(evighetsväntan) You know what? We're getting 10 more lipsticks in this afternoon so if you can come and pick it up, it's yours today"

Iiiiiih!!!! Jag blev så himla glad!!! Trodde det skulle vara mycket svårare eftersom det stod om väntelistor och slutsålt överallt så det var en underbar överraskning att bara kunna åka och köpa det :)'


Första intrycket

Efter att ha använt Ole Henriksen produkterna ett par dagar tänkte jag dela med mig av mitt första intryck.

Rengöringsgelen är jättehärlig, den skummar fint och det känns verkligen som den rengör på djupet, det enda klagomålet är väl egentligen att huden känns ganska torr efter användning.

Efter rengöringen tar jag på Truth serum, och den här känns som en riktig höjdarprodukt! Jag har aldrig använt serum förut, men det känns som att det återfuktar och ger huden en rejäl vitamindos (ok, det är kanske inte man kan känna) men huden får en fin lyster efter applicering.

Ögonkrämen däremot vet jag inte hur de tänkte? För det första är den ganska hård vilket jag har väldigt svårt för, jag vill gärna att ögonkrämer ska kännas silkeslena och lyxiga och bara smälta in i hyn, och det gör verkligen inte den här! När man väl får ut produkten ur burken (bu för ohygieniska burkar!) så sitter krämer bara på huden och tar lååång tid att gå in.

Nattgelen känns lite...eh. Den låter toppen i beskrivningen och jag har såklart inte sett några resultat efter bara 2 dagar, men jag tror inte att gelé är riktigt min grej, det känns bara kladdigt och klistrigt och går aldrig riktigt in.

Och så den stora vinnaren, Sheer transformation! Detta ska alltså vara en dagkräm, men jag tar på den både på morgonen och på kvällen. Den känns helt underbar, svalkande och fluffig! Den går in på några sekunder och huden blir silkeslen så det känns som om denna kan bli en storfavorit om det fortsätter så här :)

Masken och skrubben har jag inte hunnit använda än, men jag skriver såklart om de också sen :)

Det där naturliga

Jag vet faktiskt inte varför jag började intressera mig för naturlig och ekologisk hudvård. Jag har aldrig vart typen som köper ekologisk mat, inte ens flyttat handen ett snäpp till vänster för att ta den ekologiska mellanmjölken istället för den vanliga (fast jag vet att jag borde!), det var bara så att jag har vart så oerhört trött på min hy det senaste året, den är känslig för precis ALLT känns det som, mycket finnar och liksom små knottror eller vad man ska kalla dem och röd och torr och oljig om vartannat. Jag tror i och för sig att det kan ha en del att göra med att det har varit ett ganska stressigt år, men nu är det inte så stressigt längre och huden verkar liksom inte ha återhämtat sig ändå.

Så när jag var hemma och firade jul i Sverige så gick jag förbi en Life-butik och bestämde mig för att kika lite på deras alternativ för hudvård. Lite på måfå plockade jag upp en tub med fuktkräm från Weleda, och till min förvåning kände jag igen (och kunde uttala!) alla de 7(!) ingridienserna på baksidan av tuben!
Jag kan inte beskriva det som något annat än en lättnad, och jag kände bara att det måste ju vara bättre att satsa på så få och så naturliga ingridienser som möjligt istället för den senaste tekniken som innehåller 3000 kemikalier för att så fort som möjligt släta ut huden (men som släpper efter några timmar och gradvis förstör huden naturliga elasticitet), så på den vägen är det...


Dagens tilltugg: Kalkon- och mandelköttbullar

Tänkte ju försöka få in lite hälsosam mat och mellanmål och sånt här också. Jag vill bara förtydliga att jag INTE strävar efter att gå ner i vikt, utan anledningen till att jag satsar på en hälsosammare kost är att jag helt enkelt vill må bättre :)

För ett par dagar sen gjorde jag en jätteladdning köttbullar, en barndomsfavorit som jag älskar att göra det är så praktiskt att bara värma på när man kommer hem från jobbet.

Den här gången testade jag att göra med kalkonfärs eftersom det är ett nyttigare protein än fläskfärs, och mandelmjölk istället för komjölk. Fördelarna med mandelmjölk är att det inte innehåller något kolestrol eller laktos, utan bara mandlar, vatten och tillsatta vitaminer och kalcium.



Receptet har ni här om ni vill testa, det är superlätt och det enda som tar lite tid är egentligen stekandet :)

500g kalkonfärs

2 dl mandelmjölk

2 msk hackad lök

1 ägg

0.75 dl ströbröd

1 tsk salt

1 krm svartpeppar


* Blanda ströböd med mandelmjölken och låt svälla i minst 10 min
* Tillsätt färsen och resten av ingridienserna och rör ihop till en smet
* Fukta händerna i kallt vatten och rulla smeten till bollar (jag hatar verkligen att ta i rått kött så jag brukar använda mig av två teskedar för att forma bollarna istället, funkar perfekt!)
* Lägg bollarna på en skärbräda som du har sköljt i kallt vatten
* Bryn några bollar i taget i en het stekpanna, i ca 3-5 min

Ät!

Jakten på felfri hy: Ole Henriksen




Jag tänkte börja med att testa några av Ole Henriksens produkter. Dels eftersom jag har hört ganska mycket bra grejer (mest om Truth Serum), men mest för att Sephora hade ett kanonerbjudande på ett set med alla produkterna ovan :)

Setet innehåller:

- "On the Go cleanser", en mild men effektiv cleanser med apelsinextrakt för en C-Vitaminboost
- "Truth Serum", ett serum som med hjälp av grönt te och vitamin C både ska verka skyddande i vardagen,
motverka rynkor och ge hyn lyster (låter fint det, denna ser jag verkligen fram emot att testa!)
- "Sheer Transformation", en lätt dagkräm som ska jämna ut hudtonen och släta ut fina linjer.
- "Fresh Start Eye Cream", en oerhört fuktgivande ögonkräm som känns lyxig runt ögat.
- "Invogorating Night Gel", en lätt gelkräm som ska påskynda cellförnyelsen medan du sover och reslutera i silkesmjuk hy som ser yngre ut.
- "Blue/Black Berry Enzyme Mask", en lugnande mask som ska ge ny energi åt trött hy (det tycker vi om såhär i vintertid)
- "Walnut Complexion Scrub", en scrub som ska suga upp orenheter i huden samtidigt som det tar bort döda hudceller och lämnar huden mjuk och len.

Ska bli väldigt intressant att få testa alla dessa produkterna och jag lovar att komma med recensioner när jag har använt de ett tag.

Nån av er som använt Ole Henriksens produkter? Vad funkar, vad funkar inte?

Nu kör vi!

Välkomna till min blogg! Jag är 24-årig Göteborgs-tjej som bor i Los Angeles och är en skönhetsjunkie ända ut i fingerspetsarna och har nyligen börjat intressera mig för ekologiska produkter i ett försök att minska på alla gifter i mitt liv, både i mat och hudvård (och skulle detta sen leda till den underbart felfria porslinshy jag alltid strävar efter så vore det ju inte helt fel det heller!)

Så den här bloggen kommer att handla mest om jakten på de perfekta naturliga skönhetsprodukterna (och mat också kanske?) och hur det är att leva i en stad där två extrema världar möts, Raw food och yoga eller fast food i mängder?

Här och nu börjar min sköhets-detox, häng med!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0