Sista dagen som 24-åring!

Jäklar alltså, imorrn fyller jag 25 år!!! Eller kvarts-sekel som pappa så positivt uttryckte det... Jag brukar alltid känna lite depp på födelsedagar (och vem vet, det kanske kommer?), men nu känns det faktiskt himla bra :) Jag har ett nytt jobb som jag älskar, en underbar man och en fantastisk familj! Det enda smolket i glädjebägaren är att vi fortfarande är kvar i USA, det hade verkligen vart kronan på verket att få flytta hem i höst!

Men men, annars känner jag mig som sagt väldigt lycklig, och vi smygfirade min födelsedag lite i söndags med makens familj :)



Vi grillade majs och kyckling, så himla gott!





Och så tårta förstås! Den enda amerikanska tårta jag orkar med tack vare att den inte är täckt i ett tjockt lager frosting!

Imorrn smäller det!!!

Första veckan avklarad :)

Nu har jag alltså jobbat på Paulette i en vecka och jag måste säga att jag inte kan komma ihåg när jag tyckte det var såhär roligt att gå till jobbet senast! När arbetsdagen börjar gå mot sitt slut så längtar jag redan tills jag får gå dit nästa gång, haha! Men nu blir det ett par dagar ledigt eftersom butiken är stängd på söndagar, och sen ska jag vara dä själv på tisdag *gulp*, återstår att se hur det ska gå...

Jaja, idag fick jag i allafall lära mig att bygga såna här torn som ni ser på bilden nedan, det beställs många såna till bröllop och baby showers mm.


Nytt jobb!!!

Nu har jag hållt på detta sen förra veckan och det har banne mig inte vart lätt! Jag är en sån som vill berätta för allt och alla när det händer något kul, men när det kommer till saker som jobb så ska man aldrig ta ut segern i förskott och jag ville verkligen vara säker på att jag trivdes och att allt blev officiellt innan jag sa något :)

Men nuuu kan jag äntligen avslöja att jag har fått jobb här:



På fantastiska Paulette's! Ett underbart macaronbageri i Beverly Hills där jag trivs som fisken i vattnet :)

Yay!!!!!!

Glad Midsommar!

Kryllar väl av midsommarinlägg i bloggvärlden idag, men jag är väl en av de få som inte kommer fira alls eftersom det är inte är någon typ av högtid här. Ett par år tidigare har SACC (Swediah American Chamber of Commerce) hållit midsommarfirande för svenskar i stan men inte i år tydligen, och det hade egentligen inte spelat någon roll eftersom jag är upptagen både idag och imorrn :P

Vad det är jag ska göra looovar jag att avslöja i helgen och sen blir det lite mer uppdateringar också, nu känns det som att jag måste hålla tillbaka varje gång jag skriver ett inlägg, hehe :P

Men Glad Midsommar på er!!!



Bild: Nylon Magazine

Dagens tilltugg

Det var ett tag sen jag la in ett tilltugg, men när vi var på Costco häromsistens så fick jag tag på de här och jag måste erkänna att trots att jag inte är nåt fan av halvfabrikat så är det himla praktiskt att ha de här i frysen om man vill ha en snabb lunch!



De innehåller för övrigt inga konstgjorda tillsatser så det känns helt ok :)

Reporten som går all in

Måste ju ge all cred till pappa också som gick den extra milen och tog på sig en äkta Ockelbo folkdräkt inför ett av dagens reportage :P



Extern länk om inte videon fungerar

Bröllopet (såklart!)

Ja, det är klart jag måste skriva om Victoria och Daniel idag! Jag ska villigt erkänna att det första jag gjorde imorse var att gå in på svt play och titta på vigseln, inte för att jag är en inbiten rojalist (fast visst gillar jag kungafamiljen och dess funktion!), utan för att jag älskar romantik!
Jag har från första början tyckt att Victoria och Daniel passar väldigt fint ihop och verkar så lyckliga tillsammans, och det är trots allt det viktigaste :)

Se bara så fina de är i kyrkan! De kan inte hålla tillbaka sin kärlek fast de kanske i den här situationen förväntas vara mer korrekta, de rör vid varandra och fäller till och med några tårar under löftena.



Sen om man ska diskutera såna världsliga detaljer detaljer som klänningar i det här sammanhanget så kan jag säga att trots att jag inte hade valt Victorias klänning så passade den henne som handen i handsken, den var HON liksom. Fast jag tycker ändå att hon hade varit snyggare i en klänning av det här eller det här snittet och inte på grund av den bara axeln, utan för att jag tycker att de klänninngarna faller snyggare. För övrigt förstår jag inte alls varför så många verkar avguda Madeleines klänning, tycker mest den såg ut som en billig balklänning, men hennes naturliga skönhet klarade att lysa igenom ändå!
Själv föll jag i vanlig ordning för Marys vintage inspirerade klänning, den kvinnan har sån otroligt vacker stil tycker jag!

Stort grattis till Kronprinsessan, som nu äntligen har fått sin prins!

Sann kärlek!



Bilder: Detkungligabrollpet.se


Det pås-glada landet i väst

En sak jag tänkte på när jag var på Co-op imorse var påsarna. Här i USA är folk oerhört pås-glada, plastpåsarna (som är tunnare än gladpack) är gratis i alla mataffärer och apotek och det finns alltid folk som är speciellt anställda för att packa ner ens matvaror och de står ofta vid änden av kassan med tom blick och packar i dubbla påsar, men de går lik förbannat sönder på vägen hem i nio fall av tio!

Jag har alltid tyckt att det är så oerhört onödigt eftersom jag tycker plastpåsar är illa nog, men plastpåsar som man aldrig kan återanvända måste ändå vara djävluens påfund! Och för er som tror att "men man kan ju återvinna även små tunna trasiga plastpåsar" kan jag tillägga att ja, det kan man, men tyvärr har jag bott i LA i 5 år utan att ha sett en återvinningsstation! Så oftast ser man dessa plastpåsar sitta fast i träd och buskar och strödda längs vägkanten vilket jag tycker känns jättetråkigt :(

Men det jag tänkte komma till är att på Co-op så är visserligen också plastpåsarna gratis, men om man (som jag) har med sig en tygkasse och tackar nej till plastpåse så får man 5 cents rabatt! Nej, det är inte mycket pengar, men det är principen i det enka belöningsystemet som jag gillar, att man belönar de som inte utnyttjar plastpås-helvetena :)

Smart drag tycker jag!

Såna här tunna små plastpåsar används till allt! Tillaggas kan att de är va 1/3 så stora som en vanlig ICA påse så man kan behöva ganska många om man storhandlar




Inte återvinning precis, alltför ofta hamnar påsarna i drivor vid strandkanten :(



Bilder: Orble.com

Lördag morgon

Åh vad skönt med helg! Eller lite i allafall, jag jobbar imorgon, men det fokuserar vi inte på nu!
Gick en lång morgonpromenad och njöt av den (äntligen) blåa himlen och havsbrisen och sen passade jag på att smyga in på Co-op och handla lite naturgodis och yogurt :) Skulle kunna gå i timmar i den affären! Det har bara ekologiska och naturliga produkter och en STOR sektion med bara sköhetsprodukter, och så har dem massa vitaminer, rawfood, juicebar och massvis med naturgodis! Ah, om jag ändå kunde skicka lite genom datorn till er som läser, men så länge den tekniken ligger på is så får ni nöja er med några bilder :)

(Ljuset är hemskt, jag vet)


En del av skönhetsavdelningen. De säljer allt från hår- och hudvårdsprodukter till tandkräm och smink



Massa eteriska oljor



Raw food snacks



Gryn och nötter i lösvikt




Kanske 1/4 av naturgodiset *mums*


Här händer det inte mycket...

... men utanför bloggen pågår det en del förändringar vill jag lova! Kan inte säga så mycket mer nu, men jag lovar att berätta så fort det blir aktuellt :)



Bild: Vackra Coco



I wanna do bad things with you!

Ååh, ikväll är det äntligen dags för säsongstart av True Blood!!! Här är det total hysteri kring serien (med all rätt, den är ju underbar!), det är billboards överallt och alla pratar om att Alexander Skarsgård är deras "no 1 VILF" (vad det betyder kan ni säkert lista ut) och det känns helt sjukt att se Alex på massa tidningsomslag :)

Så håll i er, ikväll smäller det!


Naturlig sammetshy, snabbt och rent!

Jag kan ha hittat den perfekta naturliga rutinen för min hy! Efter att ha testat både dyra och billigare ekologiska och naturliga hudprodukter det senaste halvåret och blivit besviken om och om igen har jag nu hittat ett otroligt billigt alternativ, och naturligare får inte att hitta!!!



Det handlar alltså om OCM, Oil Cleansing Method. Jag har ofta hört att olja ska vara sååå bra att tvätta sig med, men jag har bara ryst vid tanken på att gnugga in min hy med ren olja, usch vad fett och äckligt, det passar inte mig, då får man säkert bara mer finnar har jag tänkt. Men logiken vann över mig (fett löser fett) till att försöka nu när man hy har sett värre och värre ut, trots en vår av bara naturliga produkter, jag har använt OCM i en vecka nu och har gått från hemsk hy till sammetshy!

Rengöring:

OCM går ut på att man blandar ricinolja (som drar ut smuts ur porerna) och jojobaolja (som återfuktar), jag brukar köra 25% ricin och 75% jojoba, jag har blandhy och lätt för att få tilltäppta porer. Har du torr hy kan du köra mindre ricin och har du riktigt fet hy kan du ta lite mer ricin. Blanda oljorna i en ren kopp och häll ut ca 1 matsked av blandningen i handen.

Massera sen in oljan noga i hela ansiktet och på halsen i ca 3 min och massera gärna lite extra på finnar och orenheter. Ta sen en handduk eller tvättlapp som du har haft i en skål varmt vatten (vikitgt att det är riktigt varmt, det ska ånga om vattnet men du ska såklart inte bränna dig!), vrid ur det mesta vattnet och lägg sen handduken över ansiktet och tryck, inte gnugga eller torka av, bara tryck runt om i ansiktet. Upprepa med nytt varmt vatten 3-5 gånger tills du känner att oljan är borta. Låt sedan huden torka nån minut.

Ansiktsvatten:


Nu är det dags för ÄCV (som står för äppelcidevinäger)/vattenblandningen, som vi ska använda som ansiktsvatten. Blanda 1 del ÄCV och 5 delar kallt vatten, ta sen en bomullsrondell och fukta den med blandningen och svep över ansiktet. Den tar bort ev. överflödig olja och drar ihop porerna efter tvätten.

Återfukta:

Sen brukar jag använda ren kallpressad jojobaolja att smörja huden med efteråt så att den återfuktas. Det som är så bra med jojobaoljan är att den beter sig på samma sätt som den olja som huden naturligt producerar och smälter därför in väldigt lätt och gör huden sammetslen, inte fet!

Skrubb:

Ibland kan man behöva lite extra exfoliering och för mig som får tilltäppta porer fort, är det ett måste ett par gånger i veckan. Jag blandar då lite ricinolja och bikarbonat til en smet och skrubbar ansiktet försiktigt i ett par minuter. Strålande hy har varit resultatet!

Att tänka på:

-  Du kan göra oljeblandningen och spara i en flaska så slipper du blanda varje kväll

-  Jag rengör med oljeblandningen varje kväll, men på morgonen drar jag bara ett svep med ansiktsvattnet och smörjer sen in ansikte, hals och decolletage me några droppar jojobaolja.

-  Du ska helst inte spara ÄCV-blandningen eftersom vatten inte håller sig färskt så tänk på att inte blanda till så mycket, det behöver bara räcka till 1 bomullsrondell. Du kan dock köpa destillerat vatten och blanda med, och då går blandningen att spara ett tag :)

-  Du kan skräddarsy just din rutin genom att använda t.ex olivolja istället för jojobaolja om du har väldigt torr hy (fast jag hade nog börjat med att öka/minska mängden ricinolja)

-  Kameliafröolja är perfekt att ha runt ögonen eftersom den går ner djupt i känslig hy och återfuktar vilket gör rynkor mindre framträdande.

-  När du väl har börjat med detta så börjar smutsen i tilltäppta porer lösas upp så du kan uppleva det som att din hy producerar mer olja än vanligt i ett par veckor, men det är bara för att man har löst upp "proppen" som höll all smuts inne i poren och nu kommer det ut i en reningsprocess!

Hoppas ni orkade läsa igenom det här inlägget, haha! Jag ville bara dela med mig eftersom jag såg en enorm skillnad efter bara 1 (!) tvätt och nu är min hy sammetslen och knotterfri och jag kan inte komma ihåg när jag var såhär nöjd med den sist (någonsin?), så alla ni som känner att er hy kan förbättras, kör på det här, det är naturligt, billigt och framförallt, det funkar för alla hudtyper!!!

Har ni frågor är det bara att hojta till :)

Det närmar sig...

... min födelsedag! Kan inte fatta att jag fyller 25 år! Kan ännu mindre fatta att jag inte kommer att vara med min familj och mina vänner och fira, istället blir det nog bara en vanlig onsdag... Jaja, hoppas maken kan få ledig från jobbet i allafall :)

I allafall så fick jag en liten present från Anthropologie på posten idag



Ett litet sött kort med ett tårtljus-halsband! Jättegulligt tycker jag, och som grädde på moset står det också att jag får 15% rabatt under Juni månad :) Sånt uppskattas, hehe.

The show must go on

Bläää mår fortfarande dåligt, eller, inte dåligt egentligen, bara feber och huvudvärk. Idag måste jag dock ut och springa lite ärenden och handla. Igår hade jag mest tänkt ligga och vila men det blev städning av Teddys bur, moppning och så ett bad på Prins Korv så det blev lite gjort i allafall :)
Sen la jag mig på soffan och tittade på "Lost in Austen" som jag tycker är mysig, det handlar om en engelsk tjej som ramlar in i Jane Austens värld så den rekommenderas om ni gillar kostymdrama :) Sen såg jag "The Invention of Lying" med Ricky Gervais, och jag fullkomligt älskade den!!! Riktigt rolig film :)



Bild: Big screen little screen


100 graders feber...

Usch, idag blev det inte mycket tid vid datorn, vaknade med 100 graders feber (ja, i fahrenheit alltså så det är ca 39 C) och har mått dåligt hela dagen så det har mest varit vila på soffan :(
Men jag har ju i allafall 3 fina vovvar som hjälper mig att hålla värmen när febern härjar som värst!

Vi har fått tillskott i familjen!!!

Glömde helt av att skriva igår eftersom vi var så upptagna med vår nya älskling!
I torsdags var jag på Santa Monica Animal Shelter och skrev på adoptionspapper till en underbar liten chihuahuavalp och igår hämtade vi honom, nyvaccinerad, lite nervös, men otroligt gosig och kärleksfull!



Prins Korv blir yngst i familjen, bakom honom ser ni Tussilago som är storasyster med sina 8 år


Prins Korv fick han heta, eftersom det är en av grejerna maken älskar :) Han är väldigt ung, vi gissar på max 1 år men det är svårt att veta eftersom han kom till sheltret som hemlös.

Jösses, nu har vi alltså TRE hundar, och ett litet marsvin! Pappa kallar numera vårt hem för djurparken...




Idag är det dags :)

Åååh, imorse vaknade jag vid sju, som ett barn på julafton! Idag händer äntligen det som jag har gått och väntat på hela veckan, men jag kan inte säga vad det är än, hehe :)

Nu ska här ätas fruktsallad till frukost (hur härligt är det inte att det är sommar?!)

Dagens outfit

Jag har alltid älskat modebloggar! Engla var som ni kanske vet, den första bloggen jag började följa och även om hon numera är mer vardagsblogg var det faktiskt för hennes oufits som jag kom tillbaka dag efter dag :) Idag följer jag ca 20 olika modebloggare och blev därför full av förväntan när jag såg att Maria (Husligheter) har skrivit en bok om just modebloggsfenomenet! Skulle vara oerhört intressant att läsa, men nu dröjer det ju innan jag kommer hem till Sverige *grrr*, men ni andra kan ju kolla in den i allafall :)



Bild: Bokia.se

Mums med antioxidanter!

Nu har jag satt brödet på jäsning och passar på att få i mig lite vitaminer och antioxidanter i form av helt underbara stora feta blåbär och söta jordgubbar :)


Brödbak

Fullspäckad dag har det varit med doktorsbesök, långpromenad, och en rolig nyhet som jag kan avslöja om ett par dagar :)

Sen kom jag på att jag måste baka bröd att ha med mig på jobbet i veckan, vi har varken kyl eller micro så maten jag tar med mig måste kunna förvaras och ätas rumstempererad och jag älskar de här linfröbullarna! Receptet var från början ett rågbröd, men när jag flyttade till LA kunde jag inte hitta alla ingredienser så jag har improviserat lite och nu är det ett linfröbröd istället :)



Recept

* 5 dl vatten
* 0.5 dl matolja
* 50 g jäst
* 1 dl hela linfrön
* 1 dl solrosfrön
* 3 dl linfrömjöl
* 0.5 tsk kardemumma
* 7-11 dl råg- eller fullkornsmjöl

-  Värm vattnet och oljan tillsammmans till 37 C
-  Lös jästen i den fingervarma vatten/oljeblandningen
-  Blanda i kardemumma, linfrön, solrosfrön och linfrömjöl
-  Blanda i lite mjöl åt gången tills degen släpper från kanterna på bunken
-  Låt degen vila under en bakduk i 30 min
-  Rulla degen till bullar i önskad storlek (jag brukar göra de lika stora som halva min hand)
-  Låt bullarna vila på plåten under bakduk i 30 min
-  Baka bullarna i mitten på ugnen i ca 12-15 min på 225 C

Ät Ät Ät!!!!

En liten parantes är att bullarna måste ätas eller frysas inom 3 dagar eftersom de lätt möglar med så mycket linfrömjöl.

God morgon :)

Vaknade sent idag efter att jag och maken stannade uppe och tittade på Eurovision Song Contest igår natt. Vi tittade på versionen med den Engelska kommentatorn och han är så sjukt mcket roligare än de svenska! Han började driva med Rumäniens tjej när de höll på att ge poäng, men sen fick England 4 poäng från henne och då blev han himla snäll helt plötsligt "Oh nooo, I'm not laughing at you, I love you!!!" och när medan Malta gav poäng så satt han hela tiden och sa "I'm not going to say anything... just give us some points and I'm not going to say anything", när Malta inte gav de några poäng "Oh sod it, now I'm saying it, that's a hideous frock!" Hahaha!!! Man måste ju älska honom :)



Bild: Cbc

Gamla minnen a.k.a, de forna bloggarna

Skulle kolla upp namnet på en designer och kom in på min gamla blogspot-blogg, och min förra blogg på Metro och fasen alltså, jag saknar faktiskt att skriva på Engelska, jag tycker att jag uttrycker mig så barnsligt på Svenska efter att ha talat Engeleska i flera år, det känns som om mitt ordförråd liksom har trillat bort mer och mer...

Memorial Day

Idag är det Memorial Day i USA, då man ägnar sig åt att hedra de som har dött i militärtjänst. Det har vi INTE ägnat dagen åt eftersom jag och min man båda är starkt emot våld och krig och tycker inte att det finns något hedervärt i att åka till ett annat land och döda folk, och ja, jag vet att det är en grov förenkling, men här får militärer mer respekt beroende på hur många USA-motståndare de "oskadeligör", och till dessa räknas även civila och barn!

Istället har vi gjort det mesta av vår lediga dag tillsammans och hälsat på svärföräldrarna, ätit en god middag och bara umgåtts :)

Kvällen avslutades med filmtittande och glass med jordgubbar *mums!*


RSS 2.0