En alldeles vanlig Måndag

Dagen har tillbringats på Santa Monica Pier och stranden. Jag och maken bestämde oss för att gå en lång promenad och sen satte vi oss bara och njöt i solen :)



Sen blev jag så sugen på att baka när vi kom hem så nu doftar det minsann gott i lägenheten!

Nu väntar triple chocolate brownies och ett avsnitt av BBCs nya naturserie "Life" :)

Jamie Oliver tar sig an USA

Sitter och tittar på Jamie Oliver's Food Revolution och blir stundtals stum av förfäran över barn som inte vet hur en potatis ser ut och föräldrar som inte kan förstå hur deras familjer kan ha blivit överviktiga (när de uteslutande lever på skräpmat och läsk och barnen tycker att vatten är äckligt!)

Jag var ändå förberedd eftersom min man har berättat vad han fick för mat i skolan (samma som i serien), men när jag tänker tillbaka på min skolmat och vad som lagades hemma så känner jag mig otroligt lyckligt lottad, och det motiverar mig att vilja ge mina barn samma goda hemlagade rätter som jag fick.


H&M Garden Collection

Ärligt talat så trodde jag att alla modebloggare skulle visa upp sina Garden Collection fynd idag, men jag har inte sett nån? Jag vet att kollektionen släpptes i Sverige förra torsdagen (på nätet i allafall) så det kanske kommer en våg när alla har fått sina kläder. Här i USA släpptes kläderna i allafall idag, och jag stod såklart först i kön efter att ha dregglat över den här klänningen i flera månader och även den här jackan som såg så snygg ut på Columbine.

Så fort de öppnade dörrarna så sprang jag bokstavligen talat in och snodde åt mig klänningen i både rött och krämvitt i flera storlekar, samt jackan och lite andra saker.

Jackan ser jättefin ut på bild, men på mig var det som två ENORMA bollar på axlarna, okej, jag vet att axelvaddar är tillbaka men det här var totalt överstyr! så det blev ingen jacka, men klänningarna fick följa med hem tillsammans med lite annat smått och gott, hehe :)

Klänningarna!!!! Åååh de sitter perfekt på!




En underbar tegelröd kjol som lär bli en sommarfavorit!



Har varit på jakt efter den perfekta skjortblusen med rosett i över ett år nu, och idag hittade jag den :)



Och sist, men mysigast, en stickad cape!




Har ni köpt nåt från Garden Collection?


Giovannis naturliga hårprodukter

För ett par veckor sen köpte jag för första gången ett naturligt shampoon och balsam från Giovanni.
Jag fick genom Gabrielas blogg nyligen reda på att huden är som tunnast på hårbotten och när jag tittade på innehållsförteckningen (som var läskigt lång) på mitt shampoo och insåg hur mycket kemikalier jag faktiskt får i mig genom hårbotten blev jag rent ut sagt förskräckt!

Så nu har jag testat Giovannis shampoo och balsam i ca 2 veckor och jag måste säga att jag kände skillnad redan efter första användningen! Och nu efter regelbunden användning så känns mitt hår mjukare och friskare än förut och jag hoppas vekligen att det håller i sig :)

Konsistensen känns precis som "vanliga" hårprodukter, men när jag lämnade balsamet i håret i ca 5 min som jag brukar göra för lite extra fukt så fick det snarare motsatt effekt vilket är lite trist, det gäller att skölja ur det nästan direkt.

Allt som allt så vil jag ge det en 3½ av 5. Jag kommer fortsätta leta efter bättre naturliga hårprodukter och tar jättegärna emot tips!


Det trodde jag aldrig...

Jag har jobbat som säljare inom mode i flera år nu och om det är något som jag alltid har problem med så är det att hitta bra skor att ha på jobbet. De ska ju helst vara snygga och absolut bekväma eftersom jag står upp i ca 10 timmar i sträck, vilket leder till att jag nästan alltid slänger på mig ett par ballerinaskor. Funkar helt ok, men tyvärr ger ju inte helt platta skor nåt bra stöd för fötterna och jag har dessutom väldigt hög hålfot (heter det så?) så jag får nästan aldrig bra stöd vilket gör att mina fötter är i ganska dåligt skick :(

Så... jag tog steget...jag beställde två par Crocs!!! Aaaaah!!! Bara ordet ger mig rysningar och hemska flashar av campingfamiljer i matchande "Foppatofflor"! Men så lågt kan jag bara inte sjunka, som tur var gör ju Crocs mindre fula och mer normala skor också, så det fick bl de här



De är båda i ett sammetsliknande material och ser väl helt ok ut, men jag ville ändå göra de lite mer personliga :)



Nu känns de helt ok, och de är sååå sköna att gå i! Så det finns hopp :)

Äntligen Alice!

Underbara underbara Alice! Så fort paketet kom så öppnade jag de små fina kartongerna, och produkterna är t.o.m sötare än jag hade förväntat mig!!!



Jag beställde från ASOS eftersom det faktiskt var billigare än att köpa seten här i USA



Motiven är så söta! Och fodralet med blotting papers känns väldigt lyxigt, som om det är gjort av skinn(?) och har inbyggd spegel vilket jag tycker är jättebra!



Gillade läppbalsamstiften direkt! Jättemjuka och sköna och så har de ett blom-mönster inristat :)

Så himla fina är de, att nu vet jag inte om jag vill använda de! Men det vore ju dumt... när de nu är så fina, haha!

Späckad helg!

Jösses vad fort helgen har gått! Det blev ett extrainsatt arbetspass och spontant veterinärbesök och bloggen har fått lida :( Sorry!

Alice in Wonderland by Paul & Joe är här!!!

Ååååh, idag kom mina set med Paul & Joe's "Alice in Wonderland" till mig från ASOS och de är så himla fina!!! Massa bilder kommer imorrn, nu blir det sova =)

Dagens tilltugg

Dagens jobbsnacks blir paranötter och så massa vatten såklart :)



För varje flaska Ethos vatten man köper så går pengar till att bygga vattenkällor i fattiga byar runtom i världen

Prada inbjudan :)

Fick en trevlig överraskning när jag hämtade posten ikväll,



en inbjudan att komma till Prada butiken på Rodeo Drive och kolla in Pradas vårkollektion! Jättefin inbjudan med den omtalade kristallklänningen på framsidan :)



Dagens tilltugg

Min kvällsmat idag blev en återkommande favorit: Grekisk yoghurt med några skedar hemgjord müsli som jag gör genom att blanda havreflingor, linfrön (supernyttigt och gott!), solrosfrön och några russin.



P.S: Blää vad dåligt ljus vi har i lägenheten just nu! Vi köpte riktigt hemska energilampor häromdagen som påminner starkt om 80'tals öst-statsrestaurang...charmigt

Venice Beach

Idag har det vart fullt upp hela dagen, jag började med att möta min kompis Nicole vid Urth Café i Santa Monica och vi gick en lång promenad längs med boardwalken i Venice och bara pratade.




Sen skulle Nic iväg på en jobbintervju så jag gick upp till Co-Opportunity som är en ekologisk mataffär och köpte på mig snacks som jag kan ha med mig till jobbet, färskpressad citronjuice som jag dricker med varmt vatten varje morgon och så passade jag på att köpa nytt shampoo och balsam :)




Essie Mink Muffs

Ny nagelfärg blev det också, dagen till ära, Essies leriga "Mink Muffs" är en av mina favoriter för tillfället :)


Spa dag :)

Ååååh vilken underbar dag! Imorse åkte jag iväg till min kompis nyöppnade spa med en liten invigningspresent:



Presentpåse med lite grejer från Tokyo Milk och en godisbukett :)



Jag fick en underbar detox wrap behandling. Först torrborstade hon hela min kropp och la på ett "body lifting serum" och en kroppsmask som ska dra ut gifter ur kroppen, jämna ut huden och minska celluliterna. Sen lindade hon in mig i flera lager folie och varma täcken för att masken skulle verka ordentligt. Efter det fick jag duscha av mig och sen gjorde hon en ansiktbehandling samt smörjde in kroppen men ytterligare ett serum och kroppsolja som luktade undertbart!

Det jobbiga är nu att jag inte får skriva om själva spa:t eller vad det heter eftersom min kompis har blivit kontaktad av en tidning som vill vara först med information om hennes spa, och de kollar internet väldigt noga så att inget har skrivits om det innan *grrr*, men så fort tidningen har gjort sitt reportage så lovar jag att komma med mer info, för den här behandlingen var den härligaste jag någonsin har varit med om!

De använder bara Elemis produkter, ett brittiskt märke som konstant vinner priser och som är rent ut sagt svindyra, men efter dagens behandling kan jag ändå säga att det nog är värt priset.

Innan jag gick fick jag också en jättefin present av min kompis, en burk med Elemis Lime & Ginger Body Scrub som jag längtar efter att få använda :)


Första löprundan!

Det är så fint väder idag! Alltså, det är ju fint väder för det mesta här, men det har vart iskalla vindar i flera veckor nu, men idag är det äntligen varmt, runt 27 grader och strålande sol har det varit :)

Så det tänkte jag fira med att dra ut och springa för första gången i år, blir en snabbis längs stranden tror jag, det är min favoritrunda :) Vi ses sen!


Spa-besök igen :)

Japp, imorrn blir det spa-besök igen! Min kompis har äntligen öppnat sitt eget spa som hon har drömt om så länge, underbart! Det ligger på Robertson Blvd, mitt emot The Ivy så förhoppningsvis kommer det ed tiden att komma en del kändisar dit :) Hon har tidigare jobbat på ett exklusivt spa i London där hon behandlade massa kändisar med en väldigt speciell teknik som tar bort alla imperfektioner i huden (funkar på hela kroppen!) och när jag frågade vem hennes favoritkändis var, svarade hon "Gordon Ramsey, för han är så otroligt snäll!" Det kan man verkligen inte tro när man ser honom på TV, haha!

Berättar mer om behandlingen och spa:t imorrn :)

Fullt upp

Jösses, nu var det ett tag sen man var inne här, men det känns som om det var igår. Det har vart fullt upp hela veckan med jobb och veterinärbesök, men nu är man back on track i allafall :)

Dagens tilltugg

De här godingarna tar jag alltid med mig till jobbet! De passar perfekt som mellanmål eftersom de är packade med fibrer (21% av det dagliga behovet), proteiner, järn, vitaminer och bara omättade fetter. De är sötade med fruktpureer och kanel :)

Brukar också slänga ner en kaka i väskan när jag ska nånstans eftersom jag lätt får blodsockerfall.


Sommarlack!

Än så länge håller jag mig till någorlunda mörka lack, men jag längtar tills jag får använda de här två lacken på solbruna händer!



Essie "Shorty Pants" och MAC "Coconut Ice"

Kvällsmanikyr

Brukar alltid fixa naglarna på onsdagkvällar eftersom jag jobbar tors-fre, och ikväll blev det en gammal favorit som tyvärr har tappat etiketten! Men det är Essie i allafall, nr 40 :) Och så mitt holy grail över/underlack, Maybelline Express Finish! Mitt lack håller ofta i ca 2 veckor utan att skavas av när jag använder detta :)



Innan jag börjar med lacken smörjer jag alltid in naglarna med vitamin E olja. Jag köper en burk med vitamin E kapslar och sen klipper jag helt enkelt itu en kapsel med en nagelsax och smörjer in på naglarna tills all olja har gått in. Sen jag började göra det har mina naglar blivit mycket starkare :)


Paul & Joe Alice in Wonderland

Ååååh, nu är det beställt!!! Ända sen jag först la ögonen på dessa underbara produkter så visste jag att jag måste ha dem! Jag älskar allt Alice i Underlandet-inspirerat och de här seten är ju bara för himla söta!


OC

Dagen har tillbringats i Orange County med maken :) Vi har strosat omkring och shoppat lite, men mest bara myst.

Lite Forever21 shopping... den här blusen <3 (och hur vacker är modellen??)



Var inne och luktade lite på "Rocky Mountain Chocolate Factory" Mums!



Utomhus shopping är väldigt mysigt, jag tycker det är så kul när det märks att de har ansträngt sig för att göra shoppingupplevelsen trevlig :) Den här gallerian har massa fontäner, pariserhjul och en stor karusell!



Éminence Organic Skincare

När jag var på ansiktsbehandlingen i tisdags så fick jag en broschyr från Éminence och jag som är en riktig sucker för sånt material satt och prickade för alla produkter som jag vill testa!

Jag har väldigt känslig hy som lätt blir röd så jag tittar alltid efter produkter som lugnar och jämnar ut hudtonen.

 

Rengöring:

 

Citrus Exfoliating Wash


Den här rekommenderade Juliana till mig eftersom jag behöver exfoliera mera och den lovar att lämna hyn ren med en strålande lyster

 

Och sen tyckte jag dessa lät fina också

 

Stone Crop Gel Wash


Olje-fri gel från en kaktus växt som rengör på djupet, lugnar och jämnar ut hudtonen.

 

Blueberry Soy Exfoliating Cleanser


Ge trött hud nytt liv!  Exfolierande AHA-syror jämnar ut hyn och blåbärens antioxidanter tillsammans med soja, lugnar och minskar porerna. Huden får en helt ny lyster!

 

Lemon Grass Cleanser


Fuktigivande rengöring som rengör milt samtidigt som den lugnar stressad hy.

 

Ansiktsvatten

 

Hawthorn Tonique


Rengör porerna samtidigt som den återfuktar ordentligt!

 

Stone Crop Hydrating Mist


Lugnar och återfuktar hyn samtidgt som den jämnar ut hudtonen. Kan med fördel användas som en uppfräschare under dagen!

 

Mimosa Champagne Tonique


Champagnedruvor och apelsinoljor avgiftar och stramar upp huden samtidigt som de återfuktar, lyx!

 

Fuktkräm

 

Sweet Red Rose Whip Moisturizer


Rosbladen återfuktar och gör små rynkor mindre framträdande och lämnar huden sammetslen.

(Jag har använt rosprodukter förut och de har funkar bra, men jag måste säga att jag har lite svårt för den starka rosdoften som gärna sitter hela dagen)

 

Stone Crop Whip Moisturizer


Denna kaktusplanta har länge använts för sina läkande egenskaper och med regelbundet användande blir hyn klarare, mindre röd och silkeslen (börjar man ana ett Stone Crop tema på min lista möjligtvis?)

 

Naseberry Treatment Cream


Med fruktsyror från Naseberry (ingen aning on vad detta kan vara på svenska?), äpple och vindruvor verkar denna krämen medan du sover.

Du vaknar med silkeslen, jämn och klar hy!

 

Black Perlette Grape Moisturizer


En mild kräm som slätar ut rynkor och ger huden en antioxidant boost! (Den här använde hon på mig under behandlingen och den luktade så otroligt gott att jag nästan ville äta upp den!!!)

 

Stone Crop Hydrating Gel


Ger huden en omedelbar fuktboost utan att täppa till porerna samtidigt som den reducerar pigment i gamla acneärr, huden lämnas helt matt och slät.

 

Serum

 

Blackberry Pore Refining Serum


Björnbär, granatäpple och blåbär verkar för att strama upp huden och minska porerna samtidigt som hyn återfuktas rejält.

 

Stone Crop Serum (surprise surprise!)


Motverkar tidiga ålderstecken och jämnar ut hudtonen (vi kanske vet vad Stone Crop gör vid det här laget?)

 

Exfoliering

 

Pear & Poppy Seed Microderm Polisher


Polera hyn till perfektion med vallmofrön och finmalda valnötsskal. Laddad med antioxidanter lämnar den här skrubben hyn slät och med en helt ny lyster! (Denna använde hon också under behandlingen och den luktade lika gott den! Ja, jag är en riktig sucker för saker som doftar gott! Det blir ju så mycket roligare at ta hand om huden!)

 

Rose & Maize Exfoliating Masque


Milt exfolierande majsmjöl rengör porerna på djupet, honung och ros återfuktar och känslig hy lugnas och ger ett underbart glow!

 

Masker

 

Carrot Vitamin Masque


Unna din hy denna lyxiga mask som med hjälp av morot, citrus, honung och vanilj ger din hy en riktig vitaminboost och skyddar mot luftföroreningar (bra i Los Angeles!)

 

Stone Crop Masque (Nähä!?)


Hyn lugnas, får ny lyster och blir klar och silkeslen!

 

Raspberry Pore Refining Masque


En antioxidantmask som stramar upp hyn, minskar porerna och lämnar huden helt flawless!

 

Yellow Sweet Clover Anti-Redness Masque


Jojoba, klöver och stone crop lugnar stressed hy och damper rodnader samtidigt som den slätar ut fina linjer.

 

Ögon och Läppar


Naseberry Eye Exfoliant

Fruktenzymer hjälper till att minska fina linjer och huden kring ögat blir mjukare och slätare direkt! (Jag har faktiskt aldrig hört talas om en scrub för ögonen förut, men det låter ju lovande J)


Bearberry Eye Repair Cream


Djupt närande speciellt anpassad för den tunna huden kring ögonen. Säg hejdå till mörka skuggor och kråkfötter!

Och så tre läpp-produkter

Citrus Lip Exfoliator

Polerar läpparna och motverkar fina linjer


Lip Comfort & Plumping Masque

En fluffig mask för läpparna som återfuktar och lämnar läpparna silkesmjuka.


Citrus Lip Balm

Ett läppbalsam som ger fylligare läppar med hjälp av naturliga collagener. Läpparna känns slätare och mjukare omedelbart!

 

Puh!!! Vilken lista, och då har jag inte ens avverkat kroppsprodukterna som verkar lika underbara dem! Jag älskar ju när produkter luktar gott och jag kan nästan inte förstå varför jag aldrig har tänkt på ekologiska, naturliga produkter förut! De luktar ju godis jämfört med den kemiska lukten som t.ex L’Oreal produkter gärna har.

Jag ser verkligen fram emot att testa några av Éminence produkter (dock inte alla på en gång!!!!) och säg jättegärna till om det är någon ni är nyfikna på eller om ni har en annan hudtyp och letar efter en speciell produkt. Jag har som sagt bara skrivit ner de som passar mig och broschyren har säkert hundra produkter minst!

 

Tack för att ni orkade läsa igenom det här inlägget :)

 

Bilder: Eminence Organics

 

 

 


Dagens tilltugg

De här har jag mumsat på idag på jobbet



De ser kanske inte mycket ut för världen men dessa raw food "chocolate haystacks" smakar ungefär som chokladbollar, vi gillar't!

Ansiktsbehandlingen

Åååh vad skönt det var på ansiktsbehandlingen igår! Jag har som sagt aldrig varit på Petite Spa innan, men det var ett jättemysigt litet spa i downtown Santa Monica. Jag hade bokat en "Organic Facial" som bara använder helt naturliga produkter från Dr. Alkaitis och Eminence Organics, två märken som jag aldrig har hört talas om förut, men min hudterapeut Juliana använde en blandning av produkter från båda märkena och det blev otroligt fint resultat!
Under behandlingen så fick jag även en underbar massage, en oväntad men välkommen bonus :)

När jag har gått på ansiktbehandlingar innan så har min hy alltid känns röd och öm i flera dagar efteråt, men idag när jag vaknade så var hyn alldeles slät och mjuk och har en helt ny lyster, så jag är väldigt nöjd :)

Jag köpte inga produkter igår eftersom jag fortfarande håller på med Ole Henriksen, men jag tror jag ska be henne rekommendera några produkter nästa gång jag är där. Hon gav mig väldigt generösa prover på solskydd, en scrub och en ögonkräm i allafall så det ska nog räcka ett tag.

Åh, jag vill dit igen! Ansiktsbehandling är verkligen total avslappning för mig och den bästa belöningen när man har jobbat hårt!


Ögonkrämen jag fick ett prov på




Produkter från Eminence som jag är väldigt sugen på att testa

RSS 2.0